Over

Camping Groeneveld is een kleinschalige & familiale camping te Bachte-Maria-Leerne (Deinze).

Wij zijn gelegen in de prachtige en bosrijke omgeving van het Kasteel van Ooidonk en de prachtige meanders van de Leie en bijhorende oeverlandschappen. Ook dicht bij de waterlopen het Schipdonkkanaal (5 km) en de Schelde (14 km). Je kan in de buurt genieten aan Vosselare put waar je in evenwicht met de natuur kan openlucht zwemmen en recreëren aan de afgesloten oude Leie meander van maar liefst 4,5 km lang of recreatiedomein de Brielmeersen (35 ha) waar je kan genieten van natuurwandelingen, een ruime speeltuin, het dierenpark of de mini golf.

Onze Camping is de ideale uitvalsbasis om de Leiestreek te verkennen. Dit kan je makkelijk vanuit Deinze die reeds meerdere malen verkozen werd tot fietsstad van het jaar. In directe omgeving zijn er maar liefst 18 fietsroutes en 16 Mountainbikeroutes! Evenwel zijn er 17 wandelroutes en 2 Finse looppistes nabij.

Enkele toeristische trekpleisters uit de directe omgeving zijn onder andere het kasteel van Ooidonk, graanstokerij Filliers (Jenever), de vallei van de Oude Kale en het Roger Raveel museum.

Met de Vlaamse Ardennen op 20 min rijden heb je toegang tot een zeer ruim gebied in een glooiende en prachtige natuur waar menig wielertoerist of fan zich kan uitleven op de parcours van onze Vlaamse wielerklassiekers zoals Omloop het Nieuwsblad, Kuurne-Brussel-Kuurne, Dwars door Vlaanderen, De E3-prijs en de Ronde van Vlaanderen. Deze kan je zowel wandelen, fietsen of vanuit de auto beleven.

Voor meer info omtrent bezienswaardigheden kan je HIER terecht op onze toerisme pagina.

Wij geloven ook sterk in sociaal toerisme. Vandaar het aanbod van gratis te gebruiken fietsen of kajak’s. Evenwel heten wij ook groepen jongeren, jeugdbewegingen/verenigingen of sportclubs van harte welkom.

Camping Groeneveld is erkend door Toerisme Vlaanderen als vakantielogies en heeft het label ‘Fietsvriendelijk verblijf’. Het fietsvriendelijk label garandeert dat onze camping voldoet aan de volgende voorwaarden:

  • Gelegen op max. 5 km van een fietsroute of -netwerk
  • is ‘fietsminded’ (kennis van routes en etc.)
  • aanbieden van gratis fietskaarten, toeristische informatie, etc
  • heeft een degelijke fietsstalling
  • heeft een fiets reparatieset en EHBO-set
  • biedt verblijven voor één nacht aan bij fietsers.

vraag bij aankomst je gratis fietsgebruik aan en verzeker jezelf van een aangename manier om de streek te verkennen