Kunst

Het museum Dhondt – Dhaenens (Deurle)

Het museum Dhondt-Dhaenens biedt een culturele mozaïekbeleving in de landelijke luwte rond Gent. Een geheimtip om de hoek waar je in alle rust de essentie van kunst kan ervaren.

Roger Raveel Museum (Machelen-aan-de-Leie)

Roger Raveel wordt beschouwd als één van de belangrijkste Belgische kunstenaars na de Tweede Wereldoorlog.

Gemeentelijk Museum Gevaert-Minne (Sint-Martens-Latem)

De collectie van het museum bevat kunstwerken uit de grote klassieke periode van het Leiedorp Sint-Martens-Latem en omvat werken van de vroege verkenners (Xavier De Cock), de eerste Latemse groep (bv. Valerius de Saedeleer, George Minne), de tussenfiguur Albert Servaes en de tweede Latemse groep (bv. Leon De Smet). In de ‘schaapstal’ vinden geregeld tijdelijke exposities of lezingen plaats die een link hebben met Sint-Martens-Latem. Indien mogelijk wordt het museum ingeschakeld binnen het samenwerkingsverband met andere musea in de Leiestreek.

Lieve Lambrecht – Galerie & Beeldtuin (Merendree, Deinze)

Ruime galerie met annex beeldenpark van 12500 m². Mogelijkheid voor een drink en een babbel in de vzw Bizzart lounge.

Galerie Oscar De Vos (Sint-Martens-Latem)

Oscar De Vos is een kunstkenner en heeft een passie voor de kunst van de Latemse School, moderne Vlaamse kunst uit de late 19e en begin 20e eeuw. In 1968 startte hij zijn kunstgalerij die zich richt op schilderijen, sculpturen en tekeningen van de kunstenaars die in Sint-Martens-Latem woonden en werkten. De galerij biedt gedegen kennis over de Latemse School, dankzij de professionele ervaringen en het vertrouwen van particulieren, musea en andere kunstinstellingen. Oscar De Vos heeft hierdoor de afgelopen 50 jaar zijn naam gevestigd als een gespecialiseerde en vooraanstaande kunsthandelaar. Dit wordt bevestigd door deelname aan diverse internationaal georiënteerde kunstbeurzen, zoals pAn (Amsterdam), Classic (Kortrijk), Lineart (Gent) en BRAFA (Brussel).

Art Center Horus (Sint-Martens-Latem)

Art Center Horus in Sint-Martens-Latem is meer dan zomaar een kunstgalerij. Het is een plek waar de kunst optimaal tot haar recht komt in gulle ruimtes met veel licht, in een smaakvol ingericht modelappartement en in de aantrekkelijke tuin met waterpartij en patio. Het interieur en de tuin versterken de kunstwerken en omgekeerd. Het verbindend element is een hart voor schoonheid.

Gallery Ysebaert

De ambitie ligt erin kunstenaars met een enorm groeipotentieel elke dag verder te brengen op een duurzame en doorgedreven manier, Annelies Ysebaert